Transilvania Blues Festival ajunge în acest an la cea de-a cincea ediție! Revenim pe 28-30 septembrie cu premiere și exclusivități în România și Brașov!
În cele trei seri ale festivalului în clubul Rockstadt, gazda noastră fidelă, vor concerta în premieră artiști importanți ai genului.
Pe lângă artiștii internaționali, dorim să promovăm și trupele românești de gen, artiști locali și autohtoni deja consacrați cât și muzicieni debutanți, astfel încât prima seară – joi 28 septembrie – este dedicată unui proiect local inedit – Nosferatu Blues sau BLUESFERATU – o simfonie de blues. Prietenii noștri Yokko (Fernet Blues Company) și Wattzy au compus muzică inedită pentru capodopera mută a lui F. W. Murnau din 1922. Ei vor fi acompaniați de alți muzicieni locali invitați. Va fi prima oară cînd acest film cult va fi proiectat LIVE în acorduri de BLUES. Intrarea este liberă!
În cea de a doua seară, vineri 29 septembrie avem două premiere în România! Trioul german Muddy What?, cu energica Ina Spang la chitară și mandolină, este un grup tînăr și energic care își declară stilul ca fiind ”New Blues”! Trupa din München a câștigat German Blues Challenge în 2021 și acum atacă puternic scena europeană de blues.
Apoi, direct din Brazilia, Fred Sunwalk, chitarist extraordinaire, pentru prima dată la noi în țară, va da un recital de calibru și intensitate maximă, cu un aer și atmosferă de Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan și Carlos Santana.

A treia zi de festival, sâmbătă 30 septembrie, începe cu o altă premieră românească, un chitarist și vocalist fabulos, cu un show în stilul numit North Mississippi. Tony Holiday vine tocmai din Memphis, Tennessee, cu un nou album aflat în vârful topurilor de specialitate, ”Motel Mississippi”.

Urmează concertul Blues Caravan ediția 2023, în premieră în România și la Brașov. Proiectul Blues Caravan este unul inedit, itinerant european, inițiat de celebra casă de discuri Ruf Records, cu artiști americani și englezi tineri și promițători. În fiecare an are altă componență, noi i-am adus și în ediția trecută a festivalului.
Anul acesta Blues Caravan are trei recitaluri, trei chitaristi, trei voci, o super prezență feminină și unul din numele sigure de viitor ale bluesului, Ally Venable din Texas, Will Jacobs din Chicago și Ashley Sherlock din Manchester, Marea Britanie.

Pe parcursul celor două zile ale festivalului vom organiza și un târg de discuri vinil și o expoziție foto legată de evenimentele anterioare Transilvania Blues Nights & Festival, capturate pe celuloid de fotograful brașovean Genu Arieșianu.

Evenimentul este organizat de Asociația Transilvania Arts & Events și co-finanțat de Primăria
Municipiului Braşov.