Pe 22 și 23 iunie se va desfășura la Brașov prima ediție Transilvania Blues Festival. Două seri de blues cu trupe din Italia, Germania și Brașov. In the mix: classic blues, acoustic blues, stoner blues & rockabilly blues.

Vineri, 22 iunie, ora 20: Dead Man’s Blues Fuckers
Instrumente DIY și bărbi dese, acestea sunt aparențele care te lovesc când îi vezi pentru prima data pe Dead Man’s Blues Fuckers. Deși milanezi de origine, cei doi par ieșiți din mlaștinile profunde ale Missisippi-ului atât ca sound cât și ca atitudine: un mix de heavy rock, vibrații stoner, bourbon, bere și, evident, mult mult blues electric, primitiv și cu tente voodoo.

 

Vineri, 22 iunie, ora 21: Diego Potron
Diego Potron, jumătatea vocală din Dead Men’s Blues Fuckers, după o carieră de aproape un deceniu de one-mand band, va rămâne pe scenă la Brașov pentru a interpreta un bluesfolk intim, cu tonalităţi misterioase, bazat pe layer-e sonore ușor distorsionate completate de o voce caldă. O combinaţie inedită de sonorităţi blues dure și armonii mai lente garantează un intermezzo perfect în prima seară a festivalului.

 

Vineri, 22 iunie, ora 22: Gorilla Pulp
Trupă italiana care îmbină în mod original blues-ul cu stoner rock și cu heavy metal din anii 70, Gorilla Pulp nasc în 2014, ca un proiect live „n” loud a lui Maurice Flee (voce/chitară) și a lui
Choris (bas), este completat de Mr. Vernati (chitară) și Bulldozer (tobe).După un prim EP în 2014 scos la casa de discuri Mother Fuzzer Records din Dublin, Gorilele ies cu primul lor album „Peyote Queen“ editat de Retro Vox Records în aprilie 2016, pentru a se întoarce în forţă în 2017 cu un nou LP, Heavy Lips. Pe scena din Brașov, în premieră în România, amestecul de Heavy Blues și Stoner Rock va mulţumi deopotrivă adepţii blues-ului clasic cât și amatorii de sonorităţi mai dure.

 

Sâmbătă, 23 iunie, ora 21: Cyfer Trio
Călin Cyfer este „unul dintre cei mai apreciaţi chitariști ai scenei Blues Rock din România”, „un maestru al interpretării libere și al improvizaţiei” (Horia Neagu, Smart FM). Este un împătimit al chitarei slide, cu o tehnică fluidă și expresivă și o remarcabilă energie interpretativă. Are un timbru vocal inconfundabil, baritonal, cu irizaţii metalice. Darius Neagu (tobe) și Kerezsi Csongor (bas), muzicieni experimentaţi cu o activitate îndelungată pe scena muzicală din România (Bosquito, Taxi, Slang), completează formula Cyfer Trio. Muzica lor acoperă o gamă variată de
influenţe muzicale și este un amestec muzical eclectic, o îmbinare armonioasă de elemente blues, ritmuri funk, structuri specifice muzicii alternative și sonorităţi exotice

 

Sâmbătă, 23 iunie, ora 22: BB and the Blues Shacks
B.B. and the Blues Schacks sunt unele din cele mai bune trupe de blues din Germania. Cu mai mult de 4000 de concerte la activ și 13 albume în palmares, sunt o trupă cu o solidă reputaţie
internaţională, cântând cu succes la unele dintre cele mai importante festivaluri de blues din lume, cum ar fi de exemplu Doheny Festival din Losa Angeles sau Byron Bay Fest din Australia.
Frontman-ul Michael Arlt (voce și muzicuţă) face parte din eșalonul de top al cântăreţilor europeni de blues și soul, excelând și la capitolul muzicuţă. Fratele său, Andreas Arlt, chitaristul trupei, este posesor al unui stilul său puternic și elegant ce se împletește perfect cu sunetele clapelor lui Fabian Fritz. Secţia ritmică este asigurată de Henning Hauerken (bas) și Andre Werkmeister (baterie).