Pe 22 și 23 iunie s-a desfășurat la Brașov prima ediție Transilvania Blues Festival. Două seri de blues cu trupe din Italia, Germania și Brașov. In the mix: classic blues, acoustic blues, stoner blues &rockabilly blues. Transilvania Blues Fest vine în întâmpinarea publicului de specialitate cu un mix eclectic de blues pe parcursul celor două zile de festival, cu nume noi, în premieră în România și / sau Brașov.

Vineri 22 iunie, DeadMan’s Blues Fuckers, duo milanez de heavy blues. Instrumente DIY și bărbi dese, și un amestec de heavy rock, vibraţii stoner și, mult blues electric, primitiv. Atmosfera se va calma un pic la mijlocul serii, când pe scenă va urca Diego Potron, one-man blues show cu un feeling și un repertoriu deosebit.Seara de vineri se va încheia cu GorillaPulp, trupă italiana care îmbină în mod original blues-ul cu sonorități stoner și cu heavy metal din anii 70, creând un amestec de Heavy Blues și Stoner Rock.

Seara de vineri,  dedicată trupelor din Italia și organizată cu sprijinul Institutului Italian de Cultură din București, va mulțumi deopotrivă adepții blues-ului clasic cât și amatorii de sonorități mai dure.

Sâmbătă 23 iunie este momentul blues-ului autohton cu Cyfer Trio, proiectul actual al lui Călin Cyfer, unul dintre cei mai apreciați chitariști ai scenei Blues Rock din România. Călin va fi însoțit pe scenă  de Darius Neagu (tobe) și KerezsiCsongor (bas).

Headlinerii Transilvania Blues Festival sunt germanii de la BB and the Blue Shacks, una din cele mai bune trupe de blues din Germania. Cu mai mult de 4000 de concerte la activ și 13 albume în palmares, sunt o trupă cu o solidă reputație internațională, cântând cu succes la unele dintre cele mai importante festivaluri de blues din lume. Rockabilly Blues par excellence, o încheiere perfectă pentru cele două zile de festival.

Let There Be Blues!

Vineri, 22 iunie:
20:00 Dead Man’s Blues Fuckers (ITA)
21:00 Diego Potron (ITA)
22:30 Gorilla Pulp (ITA)

Sâmbătă, 23 iunie:
21:00 Cyfer Blues Band (BV)
22:30 B.B. & The Blues Shacks (GER)

Parteneri 

      

 

Sponsor principal

 

Parteneri Media